Rozumíte financím?

Proč používat srovnání půjček?

Finanční trh se rozděluje na bankovní a nebankovní sektor. Oba sektory však nabízí velké množství půjček, které se ještě dále rozdělují na účelové, neúčelové, online půjčky a podobně. Bohužel, na trhu se objevila také řada podvodných nabídek od lichvářů. Jak se tedy v půjčkách vyznat?

Většinou si chceme půjčit peníze jednou za čas, v době, kdy jsme ve finanční tísni. Finanční tíseň nám způsobuje stres, a právě proto můžeme naletět podvodným poskytovatelům. Proto je na internetu k dispozici takzvané srovnání půjček, s nímž můžete najít půjčku podle vašich potřeb. Česká leasingová a finanční asociace charakterizuje spotřebitelský úvěr jako účelové a bezúčelové poskytnutí finančních prostředků bankou, nebankovní institucí či osobou se živnostenským oprávněním klientovi, jímž může být fyzická osoba, která nejedná v rámci své podnikatelské činnosti.

Jak využít srovnání půjček?

Porovnat můžete jak nebankovní, tak i bankovní půjčky. Do banky si půjdou půjčit lidé, kteří nevyžadují rychlé sjednání, ale preferují nízký úrok. I banky nabízí různé půjčky, a tak není výběr zrovna dvakrát snadný. Je potřeba zohledňovat při výběru půjčky nejen úrokovou sazbu, ale také míru RPSN, dobu splatnosti a další vlastnosti.

ČTĚTE TAKÉ: Účelová a neúčelová půjčka

Kdežto nebankovní půjčka je vhodná pro člověka, který potřebuje peníze rychle, snadno a bez nutnosti dokladů. Většinou ke sjednání nebankovní půjčky potřebujete pouze dva doklady totožnosti, případně ručitele, nebo potvrzení o příjmu. Záleží však na typu půjčky.

Díky srovnání půjček nemusíte procházet jednotlivé nabídky poskytovatelů zvlášť, ale stačí zadat částku, kterou si chcete půjčit, dobu splatnosti a srovnávač vám nabídne ty nejvýhodnější úvěrové produkty.

Online půjčka ihned

Pokud vás překvapily nečekané výdaje, pak budete potřebovat rychle půjčit peníze a pokrýt své neočekávané náklady. V takovém případě je vhodná online půjčka ihned, kterou poskytuje řada nebankovních společností. Hypoteční banky nenabízí půjčky ihned, u nich je sjednání půjčky časově náročnější.

Sdílet článek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *